Header

Krijg je een vergoeding van de zorgverzekeraar voor acupunctuur behandelingen?

Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze die in het Westen steeds meer ingeburgerd raakt. Het gaat er van uit dat er in het lichaam verschillende energiebanen lopen en dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Door het plaatsen van kleine naaldjes in die energiebanen kunnen blokkades opgeheven worden en klachten verminderen of verdwijnen.

Behandelaar kiezen

Als je gebruik wilt maken van acupunctuur is het verstandig een behandelaar te kiezen die is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een professional en niet met een hobbyist. Vaak kan je huisarts je helpen bij een goede doorverwijzing. Het is bij acupunctuur Rotterdam belangrijk om te melden welke behandelingen je ondergaat naast acupunctuur, zo kan hij of zij een goed behandelplan voor je opstellen.

Niet in de basisverzekering

Omdat acupunctuur niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt, krijg je alleen een vergoeding als je een aanvullende verzekering afsluit bij je zorgverzekeraar. Hoe die aanvullende verzekering er uit ziet en wat de kosten daarvan zijn verschilt per verzekeraar. Kijk dus eerst even online of neem contact op met een medewerker om de juiste aanvullende verzekering af te sluiten. Omdat acupunctuur niet in de basisverzekering zit, gaan de behandelingen ook niet ten koste van het eigen risico.

Overweg je dus gebruik te maken van acupunctuur, kijk dan eerst of je de juiste aanvullende verzekering hiervoor afgesloten hebt, want dit wordt niet uit de basisverzekering vergoed. Anders zijn de volledige kosten voor je eigen portemonnee.