Header

Over de therapeut

Ik ben Kristiaan van den Bogaard. In ben in Rotterdam geboren in 1969.
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam. De interactie tussen lichaam, geest, emoties en levensomstandigheden hebben mij altijd geboeid.

Ik besloot fysiotherapie te gaan studeren. In 1995 ben ik afgestudeerd en tot op heden ben ik nog als fysiotherapeut werkzaam.

Na een aantal jaren als fysiotherapeut te hebben gewerkt werd mijn interesse voor de acupunctuur gewekt. Dit kwam omdat ik zelf bij een acupuncturist onder behandeling ben geweest, met goed resultaat. De holistische benadering bij acupunctuur sprak mij heel erg aan.

In 2001 heb ik mijn basisopleiding voor acupunctuur aan de Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicin met succes afgerond. In 2004 ben ik met mijn eigen praktijk acupunctuur van den Bogaard gestart.
Bovendien heb ik een bijscholingstraject in de Japanse acupunctuur (Manaka stijl) doorlopen en onder anderen nascholingen gevolgd voor kinderacupunctuur (shonishin) en ooracupunctuur (auriculo).

In mijn behandeling vind ik het erg belangrijk om genoeg tijd en aandacht te kunnen besteden aan de mensen die voor een acupunctuur Rotterdam behandeling komen. Ik heb gekozen voor een één op één behandeling die een uur duurt. Aangezien ik mijzelf verschillende acupunctuurtechnieken heb eigen gemaakt, combineer ik deze regelmatig in de behandeling.