Header

Acupunctuur naalden, alles wat je moet weten

Bij een acupunctuur behandeling zal er gebruik worden gemaakt van acupunctuur naalden. Deze naalden zijn van belang voor het in stand brengen van de juiste balans in het lichaam. Heel wat mensen vragen zich af wat een acupunctuur naald eigenlijk is en hoe ze gebruikt worden op het lichaam. Wij zijn er voor jou om je hier mee te helpen. Dankzij ons artikel weet je na het lezen alles wat je moet weten over de acupunctuur naalden die er worden gebruikt. Meer informatie op over acupunctuur Rotterdam op onze website.

De acupunctuur naalden in beeld

Een acupunctuurnaald is verdeeld in vijf delen: punt, lichaam, wortel, handvat en staart. De punt en het lichaam van een naald zijn de delen die in het lichaam van een persoon op de acupunctuurpunten worden ingebracht. Het handvat en de staart van een naald zijn de onderdelen die door een arts worden gebruikt om de naald te beheersen. De wortel verbindt het lichaam en het handvat van de naald. Veel gebruikte acupunctuurnaalden zijn gemaakt van roestvrij staal, met maten van 26 tot 40 gauge en lengtes van 0,5 inch tot 2,5 inch. Vanwege het kleine formaat wordt een acupunctuurnaald vaak omschreven als een “pijnloze naald”. De punt van een acupunctuurnaald is stomp, ook al is deze zeer klein. Vergeleken met de punt van een gewone naald met hetzelfde meetgetal heeft de punt van een acupunctuurnaald minder kans om het weefsel te snijden.

De naalden doen over het algemeen geen pijn bij het inbrengen, dit is dan ook de reden dat het een behandeling is die je bijna niet zal voelen. De behandeling kan een hele hoop voordelen met zich meebrengen, van het verhelpen van griep tot aan het oplossen van bepaalde mentale problemen. Niet zo gek dat er zoveel mensen zijn die kennis maken met deze unieke behandelingsmethode.