Header

De Behandeling

Bij de eerste afspraak worden vragen gesteld. Dit wordt de anamnese genoemd. Het is belangrijk een goed inzicht te krijgen in de klacht of hulpvraag. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Dit bestaat uit het voelen van de pols (polsposities). Het bekijken van de tong. Het voelen van huidzones en de hara-diagnose. Bij de hara-diagnose wordt gelet op pijn, weerstand en textuur van de buik. Tevens worden op het lichaam acupunctuurpunten onderzocht op gevoeligheid en hun structuur. Uit de verkregen gegevens wordt een diagnose gesteld en kan de eigenlijke behandeling beginnen.

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van diverse technieken uit de Chinese of Japanse acupunctuur regio Rotterdam.

Naalden

rugAcupunctuur naaldjes worden in de huid op specifieke acupunctuurpunten aangebracht. De naald beïnvloedt de werking van het acupunctuurpunt. Deze naaldjes blijven tijdens een deel van de behandeling in de huid aanwezig. Soms worden kleine verblijfsnaaldjes op een aantal acupunctuurpunten geplaatst. Deze naaldjes blijven een aantal dagen zitten. De verblijfsnaaldjes worden zo aangebracht dat ze geen last veroorzaken.

elleboogHet plaatsen van naaldjes of verblijfsnaaldjes in het oor is ook een mogelijkheid om toe te passen. De verblijfsnaaldjes blijven na de behandeling een paar dagen in het oor zitten. Deze worden weer zodanig aangebracht dat ze niet voelbaar zijn.naald

Ook kan met een electro-ooracupunctuur worden gewerkt. Hierbij wordt een electro-apparaat gebruikt waarbij met een kleine stroomimpuls punten op het oor worden gestimuleerd.

 

 

Moxa

Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van moxa (stick van kruiden, die indien aangestoken, acupunctuurpunten verwarmt). Andere vormen van moxa kunnen ook worden gebruikt.stick

Moxa verwarmt het lichaam. Moxa bouwt energie op en beïnvloedt stagnatie op een gunstige manier. Moxa wordt als heel prettig en ontspannend ervaren door de patiënt.

 

Cupping

Ook kan cupping worden toegepast, waarbij een glazen bol op de huid vacuüm wordt gezogen, waardoor de doorbloeding op die plek toeneemt en een blokkade zich kan opheffen.cupping

Het doel van deze technieken is het herstel van de stroming van energie (Qi) door lichaam, zodat de balans in het lichaam weer terugkeert.

Bij de behandeling wordt indien nodig advies gegeven over voeding. Indien relevant wordt gekeken naar de relatie tussen lichaam, emoties, levensgebeurtenissen en het ontstaan van de aandoening waarvoor men wordt behandeld.

Maak een afspraak voor consult of behandeling in onze praktijk.