Header

Acupunctuur, wat doet het met je lichaam?

Acupunctuur raakt steeds meer ingeburgerd in de Westerse maatschappij. Deze van oorsprong Chinese geneeswijze maakt gebruik van kleine naaldjes die op verschillende plekken in je geplaatst worden en zo de energiebalans herstellen. Maar wat is acupunctuur precies en wat doet het met je lichaam?

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde gaat er van uit dat alles dat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden is, het lichaam en geest zijn samen een. Acupunctuur maakt gebruik van de verschillende energiebanen die in ons lichaam lopen volgens deze geneeswijze. Deze energiebanen zijn verstoord en daardoor ervaar je klachten. Een acupuncturist zal met behulp van kleine naaldjes de juist energiebanen prikkelen en de blokkade opheffen. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en ervaar je vrijwel direct effect van de behandeling.

Intake

Een goede acupuncturist zal eerst een uitgebreide intake met je doen, zodat bekend is wat de klachten zijn en hoe het behandelplan er uit komt te zien. Daarna kan gestart worden met de behandeling. Het plaatsen van de naaldjes doet over het algemeen geen pijn, hoewel de ene persoon het meer voelt dan de andere. Tijdens de behandeling zullen de naaldjes soms wat bewogen worden of warm gemaakt worden. Na 15 tot 30 minuten worden de naaldjes weer rustig verwijderd en ook daar voel je nagenoeg niks van.

Acupunctuur is een aanvulling op de klassieke geneeskunde en kan ervoor zorgen dat bepaalde klachten verdwijnen of verminderen. De energiebalans in je lichaam wordt weer hersteld. Het is aanbevolen om in overleg met je huisarts naar een acupuncturist te gaan die staat ingeschreven bij een erkende beroepsvereniging. Voor meer informatie over acupunctuur rotterdam neemt u contact met ons op.