Header

Informatie over Chinese geneeswijze

Er zijn veel mensen die de laatste tijd op zoek zijn naar alternatieve geneeswijzen voor het oplossen van bepaalde mentale of lichamelijke problemen. Een van de meest populaire vormen van Chinese geneeswijze op dit moment is acupunctuur. Aangezien nog niet iedereen bekend is met wat deze geneeswijze inhoudt zullen wij je hierover wat meer in dit artikel laten zien. Zo weet je precies wat je te wachten staat bij je eerste behandeling.

Wat is accupunctuur nu precies?

Acupunctuur is een van de vele geneeswijzen die binnen de Chinese geneeskunde wordt gebruikt als een aanpak voor pijn en ontstekingen. Het is een middel om de lichaamseigen genezende chemicaliën te stimuleren om het herstel en de revalidatie te bevorderen. Acupunctuur binnen de fysiotherapie wordt gebruikt voor een belangrijke reden, dit is dat er een rijke achtergrond van klinisch en wetenschappelijk bewijs aan ten grondslag ligt. Het concept van de Traditionele Chinese Geneeskunde [TCM] is een oud systeem van geschreven scripts tot 1000 voor Christus, gebaseerd op het holistische concept van behandeling en een erkenning van het vermogen van het lichaam om terug te keren naar zijn evenwichtige gezondheidstoestand.

Er zijn veel krachten in het lichaam die balans nodig hebben om een bepaald niveau van gezondheid te veranderen; twee krachten die vaak worden genoemd zijn YIN [negatief] en YANG [positief]. Behandeling met acupunctuur wordt uitgevoerd met als doel of om alle lichaamssystemen in balans te brengen (homeostase). Dit wordt bereikt door de juiste acupunctuurpunten in het lichaam te vinden die nodig zijn om deze onbalans aan te pakken en om het lichaam weer te laten herstellen. Er zijn heel wat mensen die baat blijken te hebben bij een acupunctuur Rotterdam behandeling. Wellicht dat ook jij tot de groep mensen behoort die echt ontzettend veel heeft aan deze bijzondere Chinese geneeswijze?