Header

Is acupunctuur effectief bij het stoppen met roken?

Stoppen met roken is niet makkelijk, dat is algemeen bekend. Veel rokers hebben meerdere stoppogingen nodig om van het roken af te komen. Er zijn verschillende methoden en middelen die je kunnen ondersteunen bij het stoppen met roken. Een van die methoden is acupunctuur. Maar is acupunctuur effectief bij het stoppen met roken?

Verminderen van de ontwenningsverschijnselen

Net als alle andere middelen is ook acupunctuur geen wondermiddel, je zult nog steeds elf moeten stoppen met een sigaret opsteken. Wat acupunctuur wel doet is het verminderen van de ontwenningsverschijnselen. Dit zorgt ervoor dat het niet roken makkelijker is vol te houden. Slapeloosheid, onrust, irritaties en de behoefte aan meer eten of snoepen worden hierdoor minder. Met behulp van acupunctuur went je lichaam aan het niet meer roken en zullen ook de ontwenningsverschijnselen afnemen.

Energiebanen

Acupunctuur maakt gebruik van kleine naaldjes die in de huid geplaatst worden. Deze geneeswijze gaat uit van het principe dat lichaam en geest één geheel zijn en dat er energiebanen door je lichaam lopen. De juiste plaatsing van de naaldjes haalt blokkades weg, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Omdat roken niet allen een lichamelijke, maar ook een geestelijke verslaving is, werkt acupunctuur voor veel mensen erg goed wanneer zij willen stoppen met roken.

Wanneer je wilt stoppen met roken zijn er verschillende hulpmiddelen die de slagingskans vergroten. Acupunctuur is daar één van. Wil je dus van het roken afkomen en heb je daar begeleiding bij nodig, dan kan een afspraak bij de acupunctuur Rotterdam een goed begin zijn.