Header

Klachten in de nek

Doordat steeds meer mensen lange uren draaien achter hun computer zijn er ook steeds meer gevallen van mensen met nekklachten. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je niet meer op een normale manier kunt zitten zonder pijn te hebben. Een van de meest veelbelovende manieren om van deze klachten af te komen is door een accupunctuur behandeling te volgen. Aangezien niet iedereen weet wat de voordelen hiervan zijn zullen wij je hierover vandaag meer laten zien.

De behandeling van nekklachten met acupunctuur

De auteur van een belangrijke studie rondom accupunctuur, Dominik Irnich, stelt ook wel dat

“acupuncture is widespread in the world. Western medicine is wonderful and successful, but in many, many chronic conditions … there is a lack of success, and Eastern medicine methods may be the right choice. Our study shows that acupuncture is more effective than one of the most customary treatments for chronic neck pain.”

Irnich is een anesthesist die gespecialiseerd is in pijntherapie aan de Universiteit van München en de Duitse vereniging voor medische acupunctuur.

Irnich en collega’s behandelden 177 mensen met chronische nekpijn met acupunctuur, massage of ‘sham’ laseracupunctuur. Degenen die de sham laserbehandeling kregen, kregen te horen dat er speciaal laserlicht naar acupunctuurpunten in het lichaam werd gestraald om deze punten te stimuleren. In werkelijkheid deed het laserlicht niets. De sham laser werd uitgevoerd om de mogelijkheid te controleren dat alleen al het idee van acupunctuur de resultaten zou kunnen beïnvloeden; dit staat bekend als het placebo-effect. Na een week en vijf behandelingen hadden degenen die met acupunctuur werden behandeld minder last van nekpijn dan degenen die met de massage werden behandeld. Dit laat zien dat acupunctuur behandeling in Rotterdam zeker zou kunnen werken. De studie is gepubliceerd in het British Medical Journal van 30 juni 2001.