Header

Rotterdam, stad met de meest moderne architectuur

Vergeleken met andere Nederlandse steden is Rotterdam de stad met de meest moderne architectuur. Dit wordt onmiddellijk duidelijk als de je skyline van de stad bekijkt.

Je ziet hier hoge gebouwen die misschien nog net niet zo hoog zijn dat ze als wolkenkrabbers bestempeld kunnen worden, maar voor Nederlandse begrippen zijn dit zeker hoge torens. De skyline is te vergelijken met bekende steden in de wereld waar flink wat geld besteed wordt aan de ontwikkeling van de stad.

Daarnaast zijn er in Rotterdam nog meer architectuur hoogtepunten. Het maakt de stad een populaire trekpleister voor toeristen uit binnen- en buitenland. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor een acupunctuur behandeling als je in de stad bent. Bezoek onze website: Acupunctuur Rotterdam

Gevolg van bombardement in oorlog

Dat er zoveel moderne architectuur in Rotterdam is te vinden is eigenlijk niet zo verrassend als je weet dat dit een gevolg is van het bombardement in de oorlog. In 1940 hebben de Duitsers de hele binnenstad van Rotterdam zo ongeveer met de grond gelijkgemaakt door hier duizenden bommen op te gooien.

Het bombardement heeft uiteindelijk geleid tot de capitulatie van Nederland aan Duitsland. Na de oorlog moest door het bombardement de stad weer opnieuw opgebouwd worden. Dit is de reden dat de gebouwen in Rotterdam zoveel moderner zijn dan in veel andere steden in ons land. Het is echter niet de enige reden. Het heeft ook wel degelijk met beleid te maken dat de architectuur is zoals nu. Men had namelijk ook kunnen kiezen voor saaie maar goedkoper te maken gebouwen.

Wereldberoemde kubuswoningen

Een architectuur hoogtepunt in Rotterdam zijn ongetwijfeld de kubuswoningen in het centrum van de stad. Deze woningen waarvan de bovenste helft is gemaakt in de vorm van een gekantelde kubus is wereldberoemd. Mensen die enigszins in architectuur geïnteresseerd zijn, komen naar Rotterdam om de kubuswoningen te bekijken. Ook zonder verstand van architectuur is het leuk om dit een keer te bekijken.

Helaas kan je niet naar binnen, want de toeristische trekpleisters zijn gewoon woningen waar mensen wonen. Een ander architectuur hoogtepunt is de Erasmusbrug. De eerste brug van deze soort die in de wereld is gebouwd. Bijzonder aan de brug is ook dat deze in hevige wind heen en weer slingert.