Header

Verkoudheid en griep

Heel wat mensen krijgen in de winter last van een verkoudheid. Dit heeft voornamelijk te maken met de verlaagde weerstand die je hebt in de koudere maanden. Nu zijn er meerdere middelen die je kunt gebruiken om hier vanaf te komen, echter is er ook een alternatief. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om acupunctuur een kans te geven. Het blijkt dat dit uitstekend werkt tegen de griep en verkoudheid. Hierover laten we je vandaag bij van den Bogaard wat meer zien! Bezoek ook acupunctuur Rotterdam voor een afspraak.

Acupunctuur voor verkoudheid of griep

Onderzoek wijst uit dat acupunctuur de verkoudheid en griep kan verhelpen door het risico op een infectie verminderen. Dus acupunctuur als preventie tegen verkoudheid en griep is een goede keuze om te maken, vooral dit winterseizoen.  Als je er dan toch ziek van wordt, kan acupunctuur ook helpen om je symptomen te beheersen en een snellere genezing te ondersteunen. Dit maakt het mogelijk om de duur van de ziekte aanzienlijk in te korten. Je bent je er waarschijnlijk van bewust dat er overal in onze omgeving ziektekiemen, bacteriën en virussen aanwezig zijn. Ze zitten in ons voedsel, het water en de lucht. Maar volgens de Chinese geneeskunde zijn de ziektekiemen niet de oorzaak van de ziekte. Ziekte ontstaat wanneer bepaalde systemen in je lichaam zwak en uit balans raken.

Wanneer jouw lichaam in deze kwetsbare staat verkeerd, creëert het een gastvrije omgeving voor ziektekiemen, bacteriën en virussen om te groeien. Dit leidt natuurlijk weer tot een verkoudheid of griep. Acupunctuur maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Het zal door de beoefenaar worden gebruikt om de onevenwichtigheden in het lichaam te herkennen en om deze weer in balans te brengen. Dit proces stimuleert het natuurlijke genezend vermogen van je lichaam en herstelt je immuunsysteem.