Header

Waar staat Rotterdam om bekend?

Rotterdam. Een stad die door steeds meer toeristen bezocht wordt. Niet zonder reden want de hoofdstad van Zuid-Holland heeft heel wat te bieden. De Rotterdammers weten dit natuurlijk al veel langer, maar veel mensen buiten de stad weten hier veel minder over te vertellen. Zo weten zij bijvoorbeeld niet goed waar Rotterdam nu ook alweer bekend om staat. Hier gaan we je daarom nog een keer aan herinneren door een handig lijstje te maken.

Haven

Rotterdam is een havenstad. Een stad waar mensen wonen die harde werkers zijn. Mensen die niet houden van zeuren maar van doorpakken. Het zijn enkele denkbeelden die over Rotterdam bestaan en dit heeft alles te maken met de haven in de stad. De Rotterdamse haven is 40 km in lengte en was daarmee lange tijd de grootste van de wereld. Nu nog altijd is het de grootste haven van Europa.

Architectuur

Als je jezelf weleens verdiept hebt in de architectuur, dan weet je dat Rotterdam ook hier bekend om staat. In de stad zijn enkele bijzonder vormgegeven gebouwen te vinden. De kubuswoningen zijn hier een goed voorbeeld van. De bovenkant van deze woningen heeft de vorm van een kubus die op een punt staat gebalanceerd. Heel bijzonder om te aanschouwen en in de wereld van de architectuur zeer bekend vanwege het unieke concept.

Feyenoord

In Rotterdam-Zuid is stadion de Kuip gevestigd. De thuisbasis van voetbalclub Feyenoord. De meeste voetbalkenners zijn het er wel over eens dat de Kuip het mooiste en meest sfeervolle stadion van Nederland is. Ook heel wat mensen hebben deze mening over de club Feyenoord. Hoewel er meer professionele voetbalclubs in de stad zijn, is Rotterdam vooral bekend om Feyenoord.

Euromast

De Euromast is een toren van maar liefst 185 meter. Daarmee is het de hoogste toren van Nederland waar je als bezoeker naar binnen kunt. Op de bovenste verdieping is een restaurant gevestigd waar je een lekker hapje kunt eten terwijl je over Rotterdam uitkijkt. Wanneer je liever wat meer actie wenst, dan is het ook mogelijk om langs de buitenkant van de toren naar beneden te abseilen.

Wil je een acupunctuur behandeling ondergaan? Dan kunnen wij helpen met acupunctuur Rotterdam, neem contact op voor meer informatie of een afspraak.